Пожаро-тактическо учение ще се проведе днес в Мол Марково Тепе. В него ще вземат участие Районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив, както и Сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН.

Занятието ще се проведе в периода от 13:15 до 14:00 часа и цели да подготви персонала и служителите на търговския център за адекватна реакция и действия при възникване на пожар, аварии, терористичен акт или други извънредни ситуации.

Огнеборците ще отработват тактически схеми за евакуация и гасене на възникнал пожар в търговския обект. Предвидени са действия за подаване на сигнал на тел. 112 за възникнал пожар, което ще наложи провеждането на цялостна евакуация на персонала и гражданите, пребиваващи на територията на мола.

Пловдивчани, няма причина за създаване на излишно напрежение и тревога у всички, намиращи се в мола в този момент. Единственото, което трябва да направите, е при подаване на звуков сигнал да напуснете търговския център. А тези, които са решили да гледат филм в търговския център, могат спокойно да го направят - прожекциите в кино Арена няма да бъдат прекъсвани.