Силен дъжд, придружен с градушка, наводни улици и булеварди в Добрич в ранните часове днес. На два пъти - в продължение на 90 минути, силен вятър и редуване на лед с дъжд потопиха ниските части в сняг, а малко след това и във вода. 

Бурата се разразила към 5 часа. "Беше страшно, защото бурята мяташе ледените късчета и те удряха по прозорци и первази, а по ниските етажи чувахме как падат като камъни върху покривите на колите", разказват добричлии пред "Про нюз Добрич".

Социалните мрежи бяха засипана от коментари за наводнени мазета, избила канализация и уплашени от необичайното явление за края на октомври.

Ледените топчета са били с диаметър около 1,5 сантиметра. В село Ново Ботево улиците и дворовете побеляха - там падна град колкото малък орех.

Въпреки че след градушката се е изсипал силен порой, часове след това на места в града все още се забелязваха белите топчета.

Над 30 са сигналите за наводнени къщи и мазета в Добрич до момента, съобщи директорът на Пожарната безопасност комисар Дарин Димитров. Очаква се с напредване на деня сигналите да станат повече.

 От НИМХ потвърдиха, че в рамките на 180 минути са паднали 54 л/м2 дъжд над областта. Градушките не са особено типични за това време на годината, тъй като те най-често падат през летните месеци, когато температурите на земята рязко контрастират с тези по високите части от атмосферата.