Товарни автомобили са закъсали тази нощ в районите на автомагистрала “Тракия”, пътя Пазарджик-Панагюрище в района на село Попинци и пътя Батак-Доспат в района на „Картела”. Причината е натрупалия сняг в областта.

По високите части и на усойни места при ниски температури има условия за образуване на лед. На автопатрулите от сектор „Пътна полиция” и районните управления в цялата област е възложено да правят активен мониторинг на състоянието на републиканската и общинските пътни мрежи и при необходимост да звънят на отговорниците на снегопочистващите фирми.

От полицията предупреждават шофьорите да се движат с особено внимание по пътищата от планинската част на областта, коментира говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. По шосето между Батак-Доспат е паднал повече сняг и въпреки, че пътя се почиства, отстрани има снегонавявания. С повишено внимание трябва да се шофира и по пътя Велинград-Юндола-Якоруда, Белово – Юндола и Панагюрище- село Панагюрски колонии.

През тази нощ снегорини почистваха и поддържаха главните улици в Пазарджик и са взети мерки срещу замръзване на пътните участъци, съобщиха от общината.

ТИР се заби в мантинелата на АМ "Тракия" посока ПловдивИнцидентът е станал точно след тунела „Троянови врата"