Полицаи, администрация и медии си подадоха ръка за една значима кауза - опазването на повече животи по пътищата. Денс на булевард "Шести септември" до сградата на Областна администрация - Пловдив шофьори бяха спирани от служители на пътна полиция. Причината е акцията "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!" и предстоящия Европейски ден без загинали на пътя - 21 септември.

"Нашата идея е всеки един ден да бъдат взимани мерки и всеки един участник в движението да направи всичко, което зависи от него, за да създаде безопасни условия на пътя", обясни инспектор Ботьо Гергинов от пловдивската пътна полиция пред репортер на TrafficNews.bg.

На шофьорите днес не бяха правени проверки. Вместо това те получаваха брошури, които ги призовават да шофират по-отговорно и да не застават зад волана след употреба на алкохол. От Областната администрация раздаваха брошури  и на пешеходците, защото те са едни от най-рисковите участници в движението.

"Анализът, който направихме показа, че когато има повече подобни инициативи, наистина има едно подобрение по пътищата в областта и по-малко пътни инциденти", разкри младши експерт Нъшан Деркалестаниан, секретар на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

Пловдив е градът с най-много загинали на пътя за 2016 г., показа статистика на Пътна полиция. В черната статистика градът води както София, така и Варна. Голям е броят и на пътните инциденти, като въпреки разликата в населението, катастрофите в Пловдив са почти толкова, колкото в столицата. 

TrafficNews.bg е медиен партньор на акцията. Призоваваме всички участници в движението - шофьори и пешеходци, да бъдат по-внимателни, да бъдат отговорни както за своя живот и здраве, така и за този на другите!

Вижте още в следващото ВИДЕО:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg