МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив няма да може да разчита на Община Пловдив, за да се спаси от дълговете си. Това стана ясно днес. От градската управа заявиха, че нямат намерение да покриват задълженията на болничното заведение, които възлизат на почти 3 милиона лева. 

Заместник-кметът Розалин Петков съобщи, че над 1 милион лева задължения на бившата Първа градска са били изчестени. Става дума най-вече за пари за доставчици на лекарства. Оттук нататък управителят на дружеството трябва да се оправя сам.

На последната сесия на Общинския съвет управителят на лечебното заведение д-р Галина Карауланова заяви, че задълженията на дружеството са за над 3 млн. лева. Тя посочи, че има над 90 кредитори и 44 заведени дела срещу дружеството.

Дълговете на МБАЛ "Св. Мина" постоянно растат и има риск от пълен финансов колапс на лечебното заведение. Пестят се пари дори от заплатите на персонала, който получава едва част от възнагражденията си. Това обаче е "капка в морето" и е напълно недостатъчно за покриване на задълженията.

Вижте още в следващото ВИДЕО:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg