Одрински джигер, хапки със суджук, лахмаджун, султан и адана кебапи, амамбаялдъ, пилаф и още много други вкуснотии събраха десетки пловдивчани в Деня на турката кухня и заключителната гала вечер на фестивала „Етно кухня на колела“. Домакините почерпиха със султански шербет, а председателят на джамийското настоятелство Ахмед Пехливан разкри тайните на турските хлябове – поача (погача) и симид. Специален гост на празненството бе консулът на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани.

Майстор готвач от известен ресторант показа на живо как се приготвя одринският джигер, докато други се нахвърлиха на тулумбичките и къпаната баница. С много настроение завърши панаирът на кулинарното изкуство на фондация „Заедно“, в рамките на който на площад „Аптека Марица“ в различни вечери бяха представени традиционните ястия на най-старите етнически общности в Пловдив – италианската, арменската, еврейската, руската и турската.