Огромни плъхове налазиха блоковете в Перник. Гризачите били с големина на котки и обитавали мазетата, съобщи mirogled.com. Според специалистите този проблем съществува в целия град. „Понеже имаше хлебарки в блока, решихме да напръскаме.

Събрахме пари от всеки апартамент и викнахме фирма за деритизация. Когато хората влязоха в мазето, за да пръскат стана ясно, че имаме по-голям проблем. Сега трябва да събираме нови средства, за да тровим плъховете“, разказаха живущи в един от високите блокове на квартал "Твърди ливади".

Според специалистите този проблем съществува в целия град. Заради мърсотията в мазетата се развъждали плъхове, които живеели необезпокоявано. Причината за разпространението е високата им устойчивост като биологичен вид и лесното приспособяване към съществуващата природна среда. Те обаче са преносители на животозастрашаващи болести.

От фирмите за дезинфекция предупреждават обитателите на блоковете, че за да е ефективно пръскането срещу хлебарки и плъхове, мазетата трябва да бъдат предварително почистени. 

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg