Пищна сватба тресе ромски квартал в този час. Трудно е гостите, въртящи кючеци, да се преброят, но със сигурност са над 100. За дистанция, маски, дезинфекция и дисциплина не може да става и дума. Партито се вихри в Пловдив. 

Младоженка с огромна синя рокля храни половинката си в устата с парче от сватбената торта под удара на музика и в атмосферата на много дим и овации. Иначе частните тържества за повече от 15 души са забранени. Заведенията са затворени. Но пък и за какво са им като има улица като слънце. Червени килими, фанфари и десетки украсени маси и столове са превърнали междуболково пространство буквално в градина на заведение и зала в едно. 

Въпреки че целият квартал се тресе от сватбения пир, сякаш никой не чува - санкции няма, а празненството тече необезпокоявано. Сватбарите даже се хвалят с лайфове в социалните мрежи, сякаш не вършат нищо нередно. 

Но всичко е наред - затворени са моловете и заведенията, хиляди са без работа, опашки се вият пред магазините, а сватбарите... тях Ковид-19 не ги лови. Нито пък глоби. 

Ето и кадри от "скромното" тържество тази вечер: