Премиерът Кирил Петков каза, че страната ни ще получи отсрочка за ембаргото за руски петрол. Той присъства на церемония в УНСС, на която управляващият директор на МВФ доц. д-р Кристалина Георгиева получи почетното звание „Доктор хонорис кауза”.

Днес партиите във властта се събират на лидерски Коалиционен съвет. Ще бъдат обсъдени мерките срещу ценовата криза. „Очаквам конструктивен разговор”, заяви Петков.

"Когато имаме хора, които са постигнали толкова много, те създават бранда България, и не само това – такива хора ще изведат България в друга орбита".

С тези думи Петков се обърна към управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева, ръководството на УНСС, депутати, студенти и преподаватели, които присъстваха на церемонията по удостояване на Георгиева с почетното звание.

Премиерът се върна към първата си официална международна среща в Париж, на която присъствали лидери от целия свят. Говорела президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард, чиято реч се отнасяла за един човек, разказа Петков.