Сякаш не ни стигат всички останали проблеми и опасности по пътищата, а и пътните знаци създават неприятности за пешеходци и водачи. Можем да се натъкнем на всичко- през едва крепящи се табели през неправилно закачени и такива, които дори не се виждат.

Разбира се, на места и общината, и фирмите изпълнители си вършат работата качествено, но за жалост не навсякъде е така.

Знакът на снимката е на височина не повече от 1 метър и 20 сантиметра, което е доста под изискванията. Оглеждайки се за коли при пресичане, повечето пешеходци надали обръщат внимание на съоръжението.

„Вчера минавах оттук. За малко да си съдера скалпа. Ударих се, но този път се разминах само с цицина”, коментира читател.

Доста често общината не се грижи за поддържането на дърветата и храстите в близост до пътните знаци. Шофьорите често си играят на „тука има, тука няма” предимство. Някои знаци са така умело скрити зад клони, че могат да бъдат намерени само с металодетектори.

Мислите, че на горната снимка не виждате нищо нередно? Погледнете следващата и си помислете пак. Някъде из листата се крие не един, а цели три знака. 

Проблем има и с некачествените материали, които се използват от някои фирми, както и неправилно поставяне.

Голямата табела до тунела на булевард „Цар Борис Трети Обединител" е едва на няколко месеца, а предпазното фолио е повредено, макар гаранцията да е няколко години. Други знаци като този, указващи посоките към градовете до спирката на ПУ „Паисий Хилендарски” или този до Сточна гара, са захванати с ръждясали метални пръти за дървета, което също е недопустимо, но явно и поставящите ги фирми и общината са решили да не обръщат внимание на тези правила. 

Ясно се вижда, че този знак е на косъм да се стовари на главата на някой от пешеходците. Тежкият метал, който може да причини повече вреда, отколкото да бъде полезен, може да падне и при най- лекия вятър.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg