29-годишният Димитър Педев, който бе задържан по време на протестите в София и по-късно приет в "Пирогов" е с наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лева. Това реши съда преди минути. В същото време младият мъж ще остане още няколко дни в лечебното заведение. Той е настанен в болница с наранявания след стълкновение с полицаи в столицата. 

По-рано днес от МВР съобщиха, че Педев е бил арестуван, защото се държал непристойно и грубо със служители на реда. Заради това му е пПовдигнато обвинение за непристойни действия по отношение на полицейски служители на публично място. По отношение на полицейското насилие от СДВР заявиха само, че засега се извършва проверка. 

В същото време майката на Димитър Педев обяви в национален ефир, че синът й е жерва на полицейско насилие. 

„Аз съвсем случайно го намерих в Пирогов, като дори не получих информация за това как е той.  Бях в провинцията, като след няколко часа успях да стигна до болницата. След дълго умоляване, лекарите ми казаха, че той е стабилен е и е контактен. Той в момента е  с белезници и го пазят двама полицаи. Това е погазване на човешките права“, каза Юлия.

Майката на едно от пострадалите момчета на протеста: Той не си спомня нищоДнес предстои делото на Димитър Педев