генералното ни консулство в Битоля вчера е получен сигнал за нанесен побой над гражданин с български произход в град Струмица, Република Северна Македония. Това съобщиха от пресцентъра на Външното ни министерство.

Служител на мисията ни там го е посъветвал да подаде жалба пред компетентните органи в страната, тъй като без писмена следа по случая не бихме могли да изискваме разследване на случая от компетентните власти, които трябва да установят дали посегателството е свързано с произхода на човека, допълниха още от Външното ни ведомство.

„24 часа” пише, че това е Митко Георгиев, който пак бе бит през октомври от близки до Зоран Заев.

"Предполагам, че са ме следили и след като излязохме от ресторант, около 21,15 ч, на улицата в центъра, двама ме нападнаха и започнаха да ме бият, размахваха и оръжие", разказа Митко Георгиев.

 С него са били и двама приятели, като единият се опитал да спре побойниците, но също пострадал. "Жена ми се развика и се насъбраха хора, след което нападателите избягаха. Подал съм жалба в полицията, имам и медицинско", допълни Георгиев. П

редполага, че побоят е свързан с предстоящото преброяване на населението в РС Македония и откритото му афиширане на българското самосъзнание. "Знаят, че половината Струмица са българи и вероятно така искат да сплашат хората. Звънях вечерта в посолството в Скопие, но им казаха, че днес ще се занимават със случая", допълни Георгиев.