Около 70  души от различни пловдивски фирми излязоха на протест в центъра на Пловдив заради очакваното  поскъпването на тока от 1 август. Те се събраха на площадчето около Джумаята и се обявиха твърдо против очакваното поскъпване.  Протестиращите обясниха, че голяма част от техните колеги са протеста в София. 

Опасенията на пловдивските предприемачи е, че цените на всички техни продукти ще се увеличат, което ще удари и крайните потребители. Представителите на търговиите в Тракия пък обясниха, че и наемите на складовете ще скочат, което ще откаже голяма част от наемодатели.

От Джумаята, протестиращите тръгнаха по Главната улица в посока Общината.

Над 1000 фирми в 28 града на България  протестират днес срещу очакваното от тях повишение на цената на тока от 1 август, съобщиха национално представителните работодателски организации - Асоциацията на индустриалния капитал, Българската стопанска камара, търговско-промишлената палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците. 

Това е вторият протест на представителните бизнес съюзи срещу намеренията на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да увеличи с 15-20% цената на тока за бизнеса. Преди месец хиляди фирми спряха работа за час. След това съвместно с правителството бяха договорени промени, които биха позволили цената да се запази, а решението беше отложено за 1 август. Сега, според представителите на четирите организации договорките не са спазени. Затова те настояват за замразяване на цената до края на годината. 

TrafficNews.bg