От Нова Броудкастинг Груп излязоха с позиция относно обвиненията на напусналия разследващ журналист Васил Иванов, който ги обвини в цензура. Ето цялото съобщение, без редакторска намеса:

 NOVA има пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти

В последните 5 години в NOVA работи обособен екип от разследващи журналисти, носители на множество награди и автори на редица силни журналистически материали, разобличаващи злоупотреби във всички сфери и нива на публичния живот, като например: финансирането на автобусните спирки в София, обществените поръчки в Агенцията за бежанците, финансирането на предизборната кампания на президента Румен Радев, ефективността на системата за неотложна помощ в София, скандала с обществена поръчка в Неделино за фиктивни ремонти на детска градина и др.

NOVA се гордее с всички тези постижения, както и с работата на своя водещ новинарски екип, ръководен от Дарина Сарелска, чийто професионализъм и опит допринасят за успеха и авторитета на медията. NOVA има пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти, под ръководството на мениджмънта на отдел "Новини и актуални предавания".

NOVA благодари на Васил и му пожелава успех в бъдещите му начинания