Кметът на девинското село Селча Венелин Иванов не е взел стотинка от заплатата си като управник откакто е встъпил в длъжност. Всичките му около 20 възнаграждения отишли за болни и бедни хора не само от селото му, но и от околни села, разказват местните хора.

43-годишният Иванов встъпи в длъжност след балотаж на частични избори през есента на 2013 г., след като тогава внезапно почина кметът на селото Венелин Опов.  Иванов беше независим кандидат, подкрепен от БСП. Той има фамилен бизнес, но откакто е кмет с него се занимава съпругата му и брат му и дават хляб на 25 работници, съобщава БНР.

Кметът има достатъчно доходи и затова решил заплатата си като селски управник от около 600 лв. да дарява само на нуждаещи се, твърдят познатите му.  До сега е помогнал със заплатата си за операция на онкоболна жена, за лечението на още четирима болни и покриването на здравните вноски на болна жена, заради които не искали да я приемат в болница. Купил и телефон на изплащане за студентка, която е от бедно семейство.

TrafficNews.bg