Състоянието на пострадалия моторист, от катастрофираха в неделя на булевард „Санкт Петербург”, остава критично. Водачът на мотора -  Георги, който е с множество травми и със сериозна опасност за живота, съобщиха за TrafficNews.bg от УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив. 19-годишното момче все още е в интензивно отделение, а лекарите не спират да се борят за живота му.

Спътникът му Николай е с подобрено състояние и преместен в лицево-челюстното отделение. Предстоят му още операции.

Във фаталната вечер двамата са излезли, за да покарат. Според близки на момчетата, те никога не са  участвали в гонки, както и да са карали толкова бързо. Това бил един от малкото случаи, в които те са превишили скоростта. Те са работели заедно на автомивка, и от дълго време са приятели, както и любители на возилата на две гуми. Въпреки страстта си винаги са били внимателни, споделят още близките на пострадалите.

Моторът „Хонда” е придобит от Георги едва преди 3 месеца, а и той е нямал правоспособност да го шофира.

След тежкия инцидент фейсбук профилите на Георги и Николай са обсипани с постове за подкрепа от техните приятели.

 

Припомняме, че на булеварда до хипермаркет „Метро“ автомобилът тръгва да прави ляв завой, а в нея с голяма скорост се забива моторът, на който са били двама души. Колата е буквално смачкана, а моторът е изхвърчал на метри от ПТП-то.

Още за инцидента може да четете ТУК

TrafficNews.bg