Карлос Насар, който е шампион по вдигане на тежести, беше осъден на 7 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 450 лв. Решението е на Районния съд в Поморие и след сключване на споразумение с прокуратурата.

На този етап Насар няма да лежи в затвора и ще може да участва на европейското първенство в Армения през април.

Както GlasNews съобщи на 27 юли 2022 г. полицейски патрул опитва да спре край Слънчев бряг управлявания от него джип, в който пътуват още едно момче и момиче. Той не се подчинява, дава газ. Започва преследване около 20 км, автомобилът на щангиста е спрян край поморийското село Каменар.

Дрегер за наркотици показва употреба на амфетамин и метамфетамин. Отделно от това се оказало, че 18-годишният щангист е шофирал, без да има книжка.

 "Много съжалявам, допуснах грешка и я осъзнавам. Повече няма да правя такива неща и ще се концентрирам върху спорта и предстоящите състезания. Сега ще се готвя за европейското първенство“, заяви за bTV Насар.

Първоначално Насар отрече обвиненията и дори даде интервю за медиите. Впоследствие треньорът на националния отбор Иван Иванов потвърди за ареста му.

Мотивите на съда за условната присъда са, че случаят е инцидентен – Насар е предоставил документи от 14 допинг проби, в които нито веднъж не е установено наличие на упойващи вещества. Освен това спортистът е млад (18 години), без криминално минало и е сред българските надежди за медал на олимпийските игри.