Служебни кучета шампиони, оборудване за борба с масови безредици и различни видове огнестрелно оръжие можеха да се видят днес в поделението на Специализираните полицейски сили на Гребната база. За празника на МВР във всички районни управления и сектори имаше Ден на отворени врати, в който всеки, който желаеше, можеше да се запознае с работата на полицаите.

Разбира се, най-голям интерес проявиха децата, които не само провеждаха "разпити" на дежурните полицаи, но и настояваха да пробват шлемовете, жилетките и естествено - пистолетите.

Служителите на СПС са постоянна величина във всяка полицейска операция - те участват в залавянето на опасни престъпници, охраняват агитките по време на футболните мачове, реагират при масови безредици.

Вижте и видео от празника на МВР:

Интересни за малките посетители бяха и служебните кучета. Белгийската овчарка Роко е на 3 години и вече трупа стаж в акции. Роко е специално обучен да открива взривове. Участва заедно с водача си и в потушаване на масови безредици. Миналата година се  е класирал на второ място в международно състезание за служебни кучета. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg