“Пътувахме, рязко стана задръстване. Когато стигнахме мястото на инцидента попитах какво се е случило и дали можем да помогнем. Казаха ни, че можем да извозваме хора до болницата. Това, което видях, беше доста неприятна гледка - ревящи деца, викове, крясъци, пълен ужас. Имаше пожарникари и полицаи, но нямаше никакви линейки”, разказа Теодор Бочев, свидетел на катастрофата със сръбския автобус на АМ Тракия.

 “Видях, че и мой приятел, който беше тръгнал по-рано, също е спрял да помага.  Най-много ме притенсиха дечица, които ревяха и сочиха към баща си, който беше в много тежко състояние. Моля се той да е добре”, каза още Бочев пред Нова телевизия.

По думите му първият,  оказал помощ на пострадалите, е лекар, карал зад автобуса.

Арестуваха шофьора на катастрофиралия автобус, местят в "Пирогов" две от пострадалите децаНай-вероятно днес ще му бъде повдигнато обвинение

“Първото нещо, което видях бяха няколко дечица. Спирайки, видях рейс, от който излазваха дечица в ужасно състояние. Взех аптечката и тръгнах да тичам към рейса”, разказа Живко Стамболиев, друг свидетел на тежкия инцидент.

Благодарение на лекаря, който е бил на място, помощта е била организирана и той е давал насоки как да бъде помогнато на пострадалите, разказа още очевидецът.

“Ситуацията беше ужасна! За първи път изпитвам такъв ужас!”, сподели Стамболиев.

„Първата линейка пристига при катастрофиралия автобус на „Тракия“ за 15 минути. Линейки и екипи пристигат от Нова Загора, Ямбол и Сливен“, заяви пред БТВ зам.-министърът на здравеопазването Тома Томов.