Емблематичното заведение Конюшните на царя все пак може да се върне към живот. Община Пловдив е обявила търг за отдаване на обекта под наем. Той ще се проведе на 16 септември, петък, научи TrafficNews.bg. Под наем се отдава площ от приблизително 50 кв.метра, които трябва да се ползват за кафе-аперитив.

Любопитното в случая е началната тръжна цена, която е далеч от 640-те лева, за които се говореше в началото на годината. Търгът ще започне с начална цена от едва 330 лева без ДДС. При всяко наддаване мераклиите да вземат под наем апетитния обект в сърцето на Стария град ще трябва да вдигат офертите си с по 100 лева.

Евтината цена обаче е свързана с друга „уловка”. Конюшните на царя ще бъдат отдадени под наем за срок от цели 5 години. Наемът ще се плаща целогодишно, т.е. наемателят ще трябва да плаща не само в месеците, в които откритото заведение може да работи (да речем от април до октомври максимум), но и за зимните месеци, когато то ще е затворено и няма да генерира никакви приходи.

Още в началото на годината изтече дългогодишният договор за концесия на Конюшните. Тогава кметът Иван Тотев съобщи, че археологията, намираща се там, вече ще се стопанисва от Общината, а останалото ще бъде отдадено под наем. Търгът за това обаче се забави и обектът не работеше през целия летен сезон на 2016 г.

Какво е състоянието на Конюшните на царя сега – вижте ТУК


TrafficNews.bg