Обир е водещата версия за убийството в село Костиево.  60-годишния Петър Лазаров бе открит мъртъв в дома си тази сутрин. Намерил го е брат му Рангел, тъй като се притеснил, че от няколко дни не са се чували. Трупът на Петър лежал в локва с кръв. Лазаров вероятно е убит преди два дни, тъй като тялото му било вкочанено. Мъжът бил посечен с брадва. Оръжието на престъплението е намерено на метри от трупа. 

Убитият Петър е живеел сам и единствените му доходи са били от животните, които отглежда. Той всеки ден извеждал кравите да ги пасе, но от два дена никой не го е виждал. Съседи на бай Петьо, както го наричали в селото, се притеснили.  Обадили се на брата на  Петър- Рангел, който живее в Пловдив. Когато пристигнал, Рангел намерил тялото на мъртвия си брат, облегнато на храдилника.

„Двамата братя е трябвало да колят патки днес. Когато обаче Рангел влязъл в дома на Петър го открил вкочанен, а до вратата видял окървавена брадва. Най-вероятно убиецът е ударил жертвата с тъпата страна, тъй като кръвта е била само по нея. Не вярвам да е обир, защото бай Петьо живееше скромно”, разказа пред репортер на TrafficNews.bg кметът на Костиево- Илия Попов.

 

„Нямаше много пари, не взимаше пенсия, а всичко което изкараше , отиваше обратно при животните. Аз го намерих. Когато се опитах да го вдигна вече беше изстинал. Според мен най-вероятно роми са разбили къщата, за да го оберат. Не виждам друга причина. Не беше конфликтен, въпреки, че обичаше да си пийва. Полицията дойде, но нищо не казва. Нито версии, нито дали има заподозрян”, разказа пред наш репортер Рангел, брат на убития.

Според съседите Лазаров бил кротък човек. Всеки ден като прибирал животните, минавайки покрай децата от селото ги закачал и се шегувал с тях. За инцидента хората разбрали от полицията.

Униформени служители в продължение на няколко часа търсеха следи около къщата на убития. Съседите, също както братът на Петър смятат, че е обир, защото до сега Петър не е имал конфликт със съседи и жители на Костиево. Те обаче разказват, че и друг път крадци са влизали в къщата на Лазаров. 

На този етап няма задържан извършител, разследването на убийството продължава. 

Още за убийството може да четете ТУК

TrafficNews.bg