Частично бедствено положение се очаква да бъде обявено в част от Пазарджишка област. В следствие на паднали интензивни валежи през последното денонощие, значително се е повишило нивото на отводнителен канал „Дели арк". В 9 часа тази сутрин това е предизвикало скъсване на част от дигата на напоителен канал „Алеко-потока”, в землището на село Сарая.

Служители на „Напоителни системи” ЕАД, клон „Тополница” и клон „Марица” са реагирали незабавно, като са предприели спешни аварийно-възстановителни работи за отстраняване на аварията с помощта на тежка техника, с изсипване на едроломен камък за възстановяване на скъсаната дига на напоителния канал. На място са изпълнителният директор на Дружеството г-жа Снежина Динева и управителите на клон „Тополница” и клон „Марица”. За възникналата авария са уведомени Гражданска защита и РДПБЗН - Пазарджик.

Частичното бедствено положение ще бъде в села до отстраняване на аварията и възстановяване на водоподаването към земеделските производители. Екипи на „Напоителни системи” ЕАД ще извършват денонощни обходи и наблюдения на мястото, с цел недопускане риск за живота и здравето на населението и опазване на прилежащата инфраструктура. Към настоящия момент няма опасност за населението в района.