Здравните инспекции в четири области затягат мерките заради разпространението на коронавирус. Ето и новите мерки от днес:

До 2 ноември се затварят нощните заведения на открито и закрито в област Габрово.

Заради усложнената епидемична обстановка на територията на областта, до 2 ноември включително се прекратява работата на дискотеки, пиано-барове, нощни клубове. Ежедневно се следи информацията от всички училища за броя на отсъстващите ученици и педагогически специалисти, поради карантиниране като контактни лица на заболели от COVID-19.

Затвориха нощните заведения в област Благоевград.

До 7 ноември посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечение на закрито не се допускат Временните противоепидемични мерки се въвеждат със заповед на директора на РЗИ.

До края на ноември преустановяват плановите операции в област Плевен.

Лечебните заведения за болнична помощ в област Плевен преустановяват плановите операции до 30 ноември. Изключение от забраната има за извършване на дейностите свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки диагностика и лечение на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение.

Кината, читалищните сцени и пенсионерски клубове в община Ябланица се затварят до 30 ноември.

Кината, читалищните сцени и пенсионерски клубове в община Ябланица се затварят до 30 ноември. Сред новите противоепидемични мерки е забраната на сватби и кръщенета, спортните събития на закрито се провеждат без публика, а на откритите стадиони – присъствието е до 1000 души на сектор.