Чистката във вестник "Дума" продължава. БСП отстрани още едно знаково перо на партийния вестник заради критики към ръководството.Уволнена е Велислава Дърева, която освен журналист, е и ярък представител на левицата, член на Националния съвет на партията.

За това съобщи самата Дърева в профила си във Фейсбук.

"От днес, 14 януари и аз не съм част от екипа на Дума. Просто са махнали моето име от карето на вестника. Уволняват те подло, бандитски, иззад ъгъла. Без аргументи, без мотиви. Дерзайте, корнелианци!", пише в профила си Дърева.

Дърева е сред най-острите критици на лидера на партията Корнелия Нинова и нейната политика, като неведнъж е искала оставката й. Тя неколкократно предупреждава, че партията отива към дъното, ако няма смяна на ръководството. Това е второ поредно отстраняване на журналист от партийния вестник за два дни. От пресцентъра на БСП вчера отрекоха да има уволнен журналист и обясниха, че просто е изтекъл договорът на Велиана Христова.

В началото на декември 30 журналисти от "Дума" се подписаха под протестно писмо до пленума на БСП с оплакване за оказван натиск върху пишещите от страна на "Позитано" 20. Велиана Христова бе и председател на СБЖ в "Дума". Започна петиция в нейна защита, която до момента е събрала няколкостотин подписа, а възмущението си от уволнението й изказа дори вицепрезидентът Йотова.