Нилски крокодил, който е един от най-смъртоносните влечуги на Земята, живее в новия терариум на Природонаучния музей. Той е направен като пещера, а площта след реконструкцията е над 300 квадрата. Освен старите обитатели риби пирани, отровни паяци и змии, има нови живи експонати като нилския крокодил и малък кайман.

Ремонтът на музея вече надхвърля над 1,6 милиона, а абсолютно всички средства са от общинския бюджет. Голям проблем обаче се оказва реконструкцията. Освен прогнилите дюшемета, се оказало, че няма и бетонна плоча на подпокриванта конструкция. По документи такива била изградена през 1981 година, но очевидно това не е сторено. Поради тази причина ремонтът на музея ще се забави с няколко месеца. Според директора му след ремонтите и лицензионните режими новият музей на Пловдив трябва да отвори врати в пълния си блясък до 1 година.

Още през есента  обаче ще бъде пуснат уникалния за Балканите 3D плантеариум, както и аквариумната зала. Друга нова атракция, която ще е единствена по рода си в страната ще е направата на 11-метров купол на тавана на музея, в който ще живеят стотици видове пеперуди, както и екзотични растения като орхидеи.

 

TrafficNews.bg