В събота хиляди граждани ще излязат в петте най-големи български града да празнуват брака между мъж и жена и традиционните семейни ценности.

Събитието ще започне в един и същ час – 17.30, в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе, съобщават организаторите. То се провежда на национално ниво за втора поредна година. Всеки град ще се отличава със своя различна програма. Очаква се тя да създаде много емоции и настроение сред участниците.

Тълпи от семейства и деца с цветни тениски, издигнати сини и розови балони, веещи се български знамена, музикални и вокални изпълнения, семейни и народни танци и още изненади ще придружават празника във всеки един градовете. Тържествено ще прозвучи и химнът на България, информира БГНЕС.

Едновременно със забавната програма на събитието, участниците в националния „Поход за семейството“ ще изразят чрез специална декларация своята гражданска позиция по важни за обществото въпроси. Темите, които ще се засегнат в документа, са свързани с предизвикателствата пред браковете и семействата у нас, последствията от провеждането на анти-семейни политики, противопоставянето на правата на родителите и децата, демографската криза и други.

Началните точки на празника по градове са както следва: София – пл. „Независимост“; Пловдив – пл. „Аптека Марица“; Варна – Сцена „Раковина“; Бургас – пл. “Тройката“; Русе – „Паметник на Альоша“.