Всички служители на район „Западен“ в Пловдив завършиха успешно обучение за повишаване на квалификацията си. Днес част от тях получиха лично от кмета Димитър Колев своите сертификати. Обучението е по проект за повишаване на ефективността и квалификацията на общинските служители, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“ и е съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектът продължи 9 месеца, като максималната обща сума възлиза на близо 82 хиляди лева. Координатор е заместник-кметът Ангел Славов, а счетоводител – Димитринка Симидчиева. Ръководител на проекта е заместник-кметът на район „Западен” Нонка Симеонова, която представи на заключителна пресконференция постигнатите резултати.

По думите й е изпълнена основната цел, а именно подобряването на професионалната компетентност на служителите в администрацията на район „Западен”, Община Пловдив. Нонка Симеонова уточни, че през обучение са преминали служители от всички нива на администрацията, като всички те са повишили своята квалификация. Тя благодари на всички работещи в администрацията за проявения от тях интерес и за сериозното отношение, което са проявили към обучението.

TrafficNews.bg