На косъм от трагедия на пътя се размина читателка на TrafficNews.bg. Дамата управлявала малкото си рено по Околовръстното на Пловдив. Колоната от коли била огромна, а водачите се движели с по-малко от 50 километра в час. Причината - два трактора по натовареното трасе.

„Всички чинно в редичка карахме с 40 км/ч, аз си спазвах и дистанция. В насрещното също интензивно движение, абсурд да се замислиш за изпреварване”, описва ситуацията нашата читателка.

Докато шофира обаче, дамата чува рев на мотор и вижда как джип хюндай се приближава след изпреварване и се опитва да се намушка пред нея.

„Тръгна да ме притиска вдясно, защото той трябваше да се прибере - маневрата му изпреварване не бе съобразена, че насреща се движат тирове.  Той ме изтика почти в банкета, а аз вдигнах пушилка, колата подскочи явно от някакви дупки, набих спирачки, за да може да се прибере този.  В последния момент прецених, че ако се натресе в камиона отсреща, всички ще сме в мелето, ама аз щях да съм най-потърпевша”, пише пловдивчанката.

Само преди броени дни TrafficNews.bg ви разказа как джип Volvo с немска регистрация изхвърли от пътя в канавката на магистрала Тракия лека кола. Автомобилът се преобърнал няколко пъти и се приземил на таван...

Джипът изобщо не отбил... продължил да шари ляво-дясно с поне 150км/ч. Очевидци веднага са спрели и се обадили на 112. След няма и 10 минути на мястото дошли пожарна и полиция. Чист късмет - хората от колата били невредими.

На въпроса няма ли да спрат джипа, все пак е магистрала, а патрулките са на 40-50 км една от друга... отговорът: Нищо не можем да направим, няма как да докажем, че ако спрем такъв джип, той ще е участник в катастрофата... 

Още по темата може да видите ТУК