Пореден екшън на пътя край Пловдив. Семейство, което пътува в лека кола, се преобърна няколко пъти на магистрала „Тракия” заради джигит на шосето. Историята разказа в социалния си профил журналистът от Нова телевизия Елена Гюрова. Ето нейния разказ:

„Джип Volvo с немска регистрация изхвърли от пътя в канавката на магистрала Тракия лека кола. Автомобилът се преобърна няколко пъти и се приземи на таван... Джипът изобщо не отби...продължи да шари ляво-дясно с поне 150км/ч. Спряхме и се обадихме на 112. Веднага приеха сигнала. След няма и 10 мин. на мястото дойде пожарна и полиция. Чист късмет-хората от колата бяха невредими. Връщаха се от погребение на техен приятел, загинал в катастрофа. Какво направи полицията, ще попитате...Нищо. На въпроса ни няма ли да спрат джипа, все пак сме на магистралата, а патрулките са на 40-50 км една от друга...отговорът: Нищо не можем да направим, няма как да докажем, че ако спрем такъв джип, той ще е участник в катастрофата... Да сме били записали номера!!!! Как точно да се случи това, когато виждаш как кола се преобръща на пътя и изхвърча в канавката!?! И първото нормално нещо е да спреш, да се обадиш на 112 и да очакваш компетентните органи да си свършат работата. Уви,не. Полицията явно очаква и ние да тръгнем след убийците на пътя, да ги гоним, за да запишем номера им, или може би и да ги арестуваме?!?! 

Още един изрод на пътя се отърва безнаказано от постъпка, която по чист късмет не коства живота на младо семейство, погребало преди часове приятел, починал на място след катастрофа на пътя...”

Колата е транспортирана от пътна помощ на частен паркинг.