Германският канцлер Ангела Меркел направи забележка на Бойко Борисов заради начина, по който носи защитната си маска. Това се случи минути, след като министър-председателя ѝ направи подарък за рождения ден - сребърна бъклица с розово масло. В момента и двамата са в Брюксел, където се провежда пъвият Европейски съвет "очи в очи" след началото на пандемията. 

На кадрите се вижда как Меркел посочва с пръст маската на Борисов, която не е покрила носа му. Премиерът посреща забележката с усмивка, макар да не става ясно какви думи са си разменили двамата. Борисов пожела успех на Германското председателство на Съвета на ЕС и изрази увереност, че реализирането на поставените от него цели ще се отразят положително на целия Европейски съюз.

Повечето от европейските лидери се срещат за пръв път от март месец насам. Досега срещите им се провеждаха във видеоформат. И днес бяха взети всички предпазни средства - участниците във форума бяха с предпазни маски, а поздравът "лакът в лакът" измести ръкостисканията. 

Срещата започна с традиционния обмен на мнения с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли.

Борисов подари сребърна бъклица с розово масло на МеркелГерманският канцлер празнува рожден ден