Над 100 дървета вече са изсечени от общинското предприятие „Паркове и градини“ край Гребната база, сигнализираха еколози.  Сечта е определена като „санитарна“ и е във връзка с разширението на зоопарка.

Според Георги Сербезов разрешението от район „Западен“ е скандална, тъй като противоречи на всякакви закони и наредби. През няколко дни от районната администрация издавали заповед, която разрешавала сечта в района, без обаче никакви обследвания на въпросните дървета и какво е тяхното състояние. Така, когато на строителите на зоопарка има пречило някое дърво, от администрацията изкарвали разрешение то да бъде отрязано.

Иначе битката на гражданските и екологични организации със строителството на зоокъта продължава . Според тях Общината заобикаля всякакви закони и норми, а от държавните институции си затварят очите и в лицето на РИОСВ и на РДНСК. В момента има няколко жалби, които се гледат в съда срещу строителството на зоологическата градина, но въпреки това то продължава.

Недоволните пловдивчани смятат да сезират и Европейската комисия и парламент, заради беззаконието, което цари в Пловдив.

TrafficNews.bg