„Преживяхме шок и стрес“, сподели локомотивният машинист Илиян Тодоров след инцидента вчера. По думите му при разминаване на композицията му 8601, която се движела за Бургас, с друг влак – от Стара Загора за София, в участъка при Септември от последния вагон на влака от Стара Загора е хвърлен предмет срещу насрещно преминаващия бърз влак за Бургас.

По-късно стана ясно, че неизвестни лица са хвърлили балон пълен с вода, който чупи стъклото на локомотив и нарани сериозно локомотивния помощник-машинист.

Машинист е ранен от вандали, хвърляли предмети в движение по влакаПредното стъкло е срошено

Беше строшено челното стъкло на локомотива от страна на помощник-машиниста. За съжаление, беше сериозно ранен. Аз бях малко по-встрани от него и (пострадах) частично, целият бях в стъкла“, разказа Тодоров. Според него от разбитите стъкла са можели да пострадат ѝ пътниците. На гара Септември е било установено, че хвърленият предмет е балон пълен с вода. Тодоров определи случаят като нечия „група шега“ с доста неприятни последствия.

Според началника на влака Магдалена Табакова е можело да се стигне до сериозен инцидент, ако беше пострадал машиниста, „не ми се мисли какво можеше да се случи“.

Тя разказа, че доста често е била обект на агресия от страна на пътници и дори в миналото е била заплашвана с пистолет от пътничка, която не е била доволна от работата на климатика в купето, където е била настанена.

"Като на война сме, постоянни неприятности“, допълни Тодоров пред БТВ.

Служителите на БДЖ заявиха, че често се сблъскват с лошо отношение от страна на пътници заради закъсненията на влакове, но те нямат вина за тях.