Силен сняг заваля около 7:30 тази сутрин в София. Той е мокър и затова все още няма натрупвания. 

Зимата дойде, след като до вчера се радвахме на мартенска пролет и топло слънце. Според синоптиците, тепърва ни очакват по-големи студове.

Автомобилният трафик вече е затруднен, образуват се колони по основните пътни артерии. Заради изненадващия сняг се очакват закъснения в разписанията на градския транспорт.

Силен сняг заваля и в Перник. Очаква се на пътя през Княжево до столицата и на автомагистрала "Люлин" да се образуват колони от автомобили. Всяка сутрин близо 15 хил. перничани пътуват на работа в столицата. И заради мокрия път се очакват да се образуват задръствания. 

Почти без валежи ще остане в източните райони на страната. Вятърът ще е до умерен от югоизток . Максималните температури в повечето места ще са между 5° и 10°, в югоизточните райони с градус-два по-високи. В София тимпературите ще са между 2 и 5 градуса. 

Лошото време се дължи на зараждащ се Средиземноморски циклон, който ще мине над страната по един път, който води до създаване на сериозна зимна обстановка. Следващата седмица няма да вали, но времето ще застудее и до сряда ще има ниски минимални сутрешни температури. До края на следващата седмица ни очаква студено време.

Днес до обяд облачността ще е значителна и в Пловдив, но все още без валеж. След обяд облачността ще се вплътни и ще завали дъжд. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса. Дневните температури ще се понижат и максималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса. Температурата в Пловдив на 05-03-2015 в 8:00 часа е: 3.5 градуса.

TrafficNews.bg