Едно от пострадалите момчета по време на протеста в София в петък – 29-годишният Димитър Педев не помни нищо от инцидента. Това разказа майка му – Юлия, която все още е в шок от случилото се. Тя твърди, че синът й няма никакви провинения до момента и всички негови близки са били изненадали, че той би могъл да прояви каквото и да е била агресия.

Жената разбира, че синът й е в Пирогов в събота в полунощ. През целия ден тя не може да се свърже със сина си и случайно решава да провери в Пирогов, където и потвърждават, че младият мъж е настанен там.

Димитър има повдигнато обвинение за агресивно поведение. Назначен му е служебен адвокат и днес в 9 часа ще бъде гледано делото му.

„Аз съвсем случайно го намерих в Пирогов, като дори не получих информация за това как е той.  Бях в провинцията, като след няколко часа успях да стигна до болницата. След дълго умоляване, лекарите ми казаха, че той е стабилен е и е контактен. Той в момента е  с белезници и го пазят двама полицаи. Това е погазване на човешките права“, каза Юлия пред БТВ.

Тя е категорична, че ще си търси правата в съда и се надява синът й да не бъде върнат в ареста, тъй като все още здравословното му състояние не е добро.