Огромни ями зеят на метри от бул. "Кукленско шосе".  Пътната настилка в посока ЕВН от години е под всякаква критика, сигнализира читател на TrafficNews.bg. По думите му дупките са опасни и доста дълбоки.

"Писахме сигнал до район "Южен". Отговорът, както винаги, е: "Нямаме ресурси".  Въпросът ми е защо плащаме данъци и какво ли не,когато общината не си върши работата?", коментира разгневения ни читател. 

Пейзажът е покъртителен и на самия булевард, чийто ремонт приключи, макар дейностите да обхванаха само една пета от него. Както вече съобщихме, той бе замразен за сметка на строителството на улица „Даме Груев”.

Цялата обществена поръчка бе за 6 млн. лева, като в миналия бюджет имаше заложени 3 млн. лева за него. Част от парите бяха прехвърлени в Бюджет 2020, но едва 1 млн. лева – за разплащане на текущите дейности. Така булевардът ще бъде оставен в този си вид – велоалея, която свършва в нищото, нов асфалт до ул. „Скопие”, а след това - огромни ями и стара канализация.

Наш репортер потърси за коментар кмета на района Костадин Язов. Той заяви, че е запознат с проблема и при първа възможност ще бъдат запълнени дупките в участъка. Това обаче е само временна мярка.

"Цялостна рехабилитация на улицата не можем да направим, тъй тя е в обхвата на новата връзка между район „Южен” и „Тракия”, като за нея има проект. В момента има съгласувателни процедури, а след проекта се очаква строително разрешение и търсене на финансиране”, каза районният кмет.