"Битката в момента не е за ББР, а за цялата държава. Битката е за това дали в четвъртък сутрин ще се събудим с чувство на облекчение или с желание за емигриране? Дали ще оставим егото или страхът да ни водят? Дали си мислим, че при едно ново раздаване на картите ще се “уредим” по-добре или поне ще “накажем” тези, които заради битките и идеалите си са ни отнели спокойствието…

Да успокоя “доброжелателите”, #промянатапродължава и целият отбор сме единни и по-мотивирани от всякога!"

Това написа във фейсбук говорителката на правителството Лена Бориславова. И добави послепис, че в момента, в който се възстанови от грипа, се връща в отбора. От няколко дни Бориславова изчезна от публичното пространство.

Вотът на недоверие коментира и Мирослав Иванов.

Имаме ново мнозинство, парламентарната практика е такава, че то трябва да си посочи председател. Да видим дали колегите от "Възраждане", ДПС, ИТН и ГЕРБ, след като са се обединили по някои въпроси, са се обединили и по темата председател на НС. Това каза за БНТ Мирослав Иванов от ПП, който в момента е шеф на парламента.

Има 14-дневен срок тази точка да бъде внесена в дневния ред, така че нищо притеснително няма и няма да застрашим работата на НС.