Култовият търговския комплекс „Екселсиор” е пред закриване, научи TrafficNews.bg.  От месец на месец търговските обекти в комплекса се изпразват, а новите наематели изкарват едва по няколко месеца. В момента в обекта, открит с големи амбиции, работят едва 3-4 магазинчета, а достъпът до археологията в подземното ниво е затворен. Туристите, които искат да посетят паметниците на културата, трябваше да гледат през стълбите от горното ниво.

Емблематичната сграда на Главната е построена още през 1911 година. Първоначално тя е била кино с името, което носи сега, а след това го променят на „Христо Ботев”.

След като сградата бе реновирана и открита през 2006 година, Пловдив се сдоби с нов търговски център.  Най- впечатляващото в комплекса бяха остатъците от кавеата на римския стадион на античния град бяха  възстановени в предишния им вид и функционираха като модерно арт средище с ревюта, изложби, театрални представления и други прояви.

Един от основните инвеститори – Димитър Бекриев фалира, а след това голяма част от комплекса бе разпродаден от ЧСИ през 2012. Вече трета година обаче съдебният изпълнител не може да продаде част от обектите в комплекса, тъй като към тях няма интерес.

Падението на комплекса започна от тогава, като наемателите се сменят през месец, и то само на първия етажа, а поддръжката му е занемарена.

TrafficNews.bg