Кратко, но много силно се е усетило земетресението в Стряма. Според кмета на селото Васил Черпенлийски  усещането е било като взрив. Секцията у тях се е разлюляла силно и няколко чаши са паднали и са се счупили. Пред репортер на TrafficNews.bg, той заяви, че е по-добре, че трусът не е станал през нощта, тъй като това би създало по-голяма паника.

В селото няма разрушени сгради, на една от къщите й е паднал коминът. 

Както съобщихме,  земетресението е било с магнитуд 4,5 по Рихтер, а епицентърът е на 11 километра от Пловдив - между Калояново и Раковски.

Дълбочината е само 2 км, поради което трусът е усетен много силно.

„Живея в Раковски, на третия етаж , започна да люлее, но докато слезем, всичко свърши. Не се уплашихме.  Масата ни е стъклена, разлюля се с чашите по нея. Първо се чу много силно, като бомба, след това започна да люлее. По-скоро се паникьосах  след труса . Кучетата започнаха да лаят след това, помислих, че ще повтори, но не стана“, коментира Петя Гиева.

Друга местна жителка също разказа за земетресението .

„Пръщене се чу, но нямаше онова бучене, което се чува при други земетресения. Нямаше паднала стока. Дано да не повтори“, каза Сийка Лесова, която е  продавачка в магазин на центъра на Стряма.