Пълно разногласие между хората, които трябва да организират живота в Пловдив по такъв начин, че градът да се размине с най- малко човешки жертви и щети от епидемията COVID19.  Днес сутринта Областният управител Дани Каназирева излезе с прессъобщение, че магазините по Главната могат да работят при стриктно спазване на санитарно- хигиенните норми. Това изявление обаче  не е съгласувано с кмета на града Здравко Димитров и с директора на Областната дирекция на полицията. В коментар за TrafficNews и двамата се разграничиха от така направеното съобщение и призоваха да работят минимален брой магазини и пловдивчани да си стоят в къщи, а не да се разхождат по Главната. 

"Не е редно да се разширява обхвата на работещите търговски обекти по Главната. Тя е любимо място на пловдивчани за пазаруване и разходка и сега като се вдигнат температурите там ще се изсипят стотици хора. Това противоречи на препоръките на Националния оперативен щаб. Това ще компрометира усилията, които правим за да овладеем разпространението на заразата" заяви кметът Здравко Димитров. 

От своя страна директорът на полицията Йордан Рогачев също заяви, че не е съгласен със съобщението на областният управител. "Това е директна покана към пловдивчани да излязат на Главната. Правим невероятни усилия да накараме гражданите да си стоят в домовете, стотици хора всяка сутрин чакат по КПП-тата за да отидат на работа, а в един момент  други ще се струпат на Главната. Ами то ако ще е така, да отворим и моловете. Това е недопустимо. Призоваваме хората да си стоят в къщи и да излизат само при крайна необходимост. От нас зависи да ограничим максимално скоростта на разпространение на вируса"  коментира ст. комисар Йордан Рогачев. 

Повечето магазини  по Главната са затворени от въвеждането на ограничителните мерки. През последната седмица търговската улица беше пуста, но с вдигането на температурата , броят на хората там рязко се увеличи. 

Магазините на Главната в Пловдив имат право да работятСобствениците трябва да спазват определени правила