Министърът на обраната Красимир Каракачанов казва пред Нова тв, че в политиката нищо не е твърдо, ако нямаш твърди убеждения.

Относно инцидента с аварийно кацналия самолет, той не се притеснил, въпреки че бил на борда му. Имал пълно доверие на пилотите и инстинктите им.

„Не можеш да оставиш армията гладна и тука няма нарушение от страна на Министерството на отбраната“, така Каракачанов коментира зародилия се скандал за 3-те години без сключен договор за доставка на хранителни продукти на армията. Според него проблемът е създаден от няколко фирми, които искат винаги да печелят държавните поръчки. „За мен най-чистият вариант е да се направи нова обществена поръчка“, казва той.

Иска обаче да бъде разбита по сектори или по региони, за да могат да се включат повече фирми. Каракачанов отрича обвиненията за корупционна схема. Отпуснатите пари за армията, които са над 100 млн., ще бъдат използвани за подновяване на материалната база, ремонт и купуване на нова военна техника.

„То не отиваш в магазина, за да си поръчаш самолет, те тепърва ще се изработят“, казва Каракачанов и допълва, че това изисква време и не става от днес за утре. Трябва да има политическа съобразност, когато се купува военна техника, смята министърът.

„Не съм съгласен България да прави компромис с нейната история“, казва Каракачанов и твърдо поясни, че няма да се съобрази с претенциите на Македония в тази сфера и може да гласува против приемането й в НАТО. Министърът коментира и билбордовете, които показват еднополовата любов. „90% от българското обществото не подкрепя подобни прояви“, казва Каракачанов. Той приема билбордовете като вид реклама на еднополовата любов.