Областният управител обеща подкрепа за решаването на проблема в Труд. Припомняме, че хората недоволстват  заради силните и интензивни миризми, които се изпускат във въздуха в следствие на функциониращата на 250 метра от жилищен квартал централа за производство на топло и електроенергия от биомаса. Тази вечер жителите на пловдивското село излизат на пореден протест.

Организаторите, сдружение „Бъдеще за село Труд“ са изпратили покана за участие в протеста на всички парламентарно и непарламентарно представени партии в България, на всички народни представители от област Пловдив, на областна администрация Пловдив, Ръководството на община Марица и общински съвет на община Марица, Движение „Изправи се бг“ и до всички ресорни институции. Под мотото „Търпението се изчерпа“ протестиращите ще очакват всички поканени лица.

Дани Каназирева обясни, Областна администрация няма как да присъства на протеста заради ангажираност.

„Във вторник, в 11 часа, свиквам на среща всички ангажирани с проблема държавни институции и ще излезем с решение. А до края на следващата седмица ще се срещна и с инициативния комитет, за да ги уведомя за мерките, които ще бъдат взети”, обеща Каназирева.