Над 2 тона храни са били събрани по време на благотворителната кампания "Сподели Великден", съобщиха от Областният съвет на Българския Червен кръст. Организаторите на акцията - клуб "Бушидо" и комплекс "5 POINTS" само за два дни през уикенда са събрали 3  752 броя храни, които са разпредени в пакети. Доброволци на БЧК са раздали пакети на 350 домакинства на нуждаещи се пловдивчани. Участниците в кампанията, кои са служители  на комплекса, получиха сертификати от Българския червен кръст. 

Освен нуждаещи се домакинства, кампанията подкрепи и полицаите, които неуморно стоят на 13-те контролно-пропусквателни пунктове на Пловдив. Те получиха козунаци от доброволците на кампанията, чийто партньор бе и община Пловдив. 

В благотворителната инициатива се включиха стотици граждани, както и големи компании - производители. Производителят на млечни продукти "Бор Чвор" дари 600 кисели млека,  620 литра прясно мляко, моцарела и кашони с ореховки. Захарна фабрика помогнаха с бисквити и сушени плодове, производител на захарни изделия също дари голямо количество шоколадови изкушения.  "Екоприм" предостави на кампанията голямо количество ориз. 

Кампанията бе подкрепена и от звездата Ивана, която изнесе онлайн концерт от "Бушидо". Близо 40 000 човека гледаха и слушаха най-големите хитове на звездата. Част от тях се включиха с благотворително с поздрави към свои приятели, а събраната сума е близо 360 долара. Благотворителната кауза, в която ще бъде вложена сумата, ще бъде избрана от певицата.