"Празникът на буквите" в село Белозем ще се помни дълго от родители и ученици. Още повече, когато говорим за първолаци, които учат във виртуална класна стая, чуват училищния звънец през компютъра и излизат в междучасие... у дома, вместо в училищния двор. 

Със сигурност това е предизвикателство не само за децата, но и за техните родители и учители, които въпреки ситуацията се опитват да им дадат вълнението и трепета от това да си първолак - чувство, което е незаменимо и се помни цял живот. 

Извънредното положение в страната не попречи на малките умници от ОУ „Гео Милев“, с. Белозем да се похвалят от виртуалната класна стая: „Ние вече сме грамотни“.

Това вълнуващо тържество те и родителите им ще помнят цял живот, защото „Празникът на буквите“ бе проведен не в училище, а пред компютъра, таблета или телефона.

Първокласниците се разделиха със своето букварче и показаха, че не само са готови да четат от читанката, но знаят стихчета, могат да решават езикови задачи, да редактират текст, да отгатват гатанки. Всяко дете прочете по една мъдрост, която „закачи“ на „Дървото на мъдростта“ на класа.

"Не беше лесен пътят, който извървяхме заедно с децата, с техните родители и близки, но най-важното е, че успяхме! Усилията, които положихме дадоха резултат и с гордост можем да кажем, че Децата ни вече са грамотни! И не само го казахме, но и го показахме! За всички положени усилия, всеки първокласник получи грамота, която да напомня, че с упоритост може да постигне всичко!" - споделят от ОУ „Гео Милев“.

Родители и директорът на училището г-жа Генова се включиха с емоционално обръщение към децата. Всяко дете с ръчички показа сърчице на своите съученици, родители и учители.