Спасителни екипи търсят изчезнало в морето дете на Централния плаж във Варна. За инцидента е съобщено и в Областната дирекция на МВР.

Това съобщи за „Фокус“ – Варна говорителят на полицията Ивана Милева. По нейни данни сигнал е подаден около 17.15 часа за възникнал инцидент на Централния плаж. В момента ситуацията се изяснява.

Според плажуващи днес морето в залива е било изключително бурно. Изчезналото дете е 14-годишно, като е влязло с негови проятели във водата. 

Тийнейджърите влезли във водата при 4 бала вълнение. Спасителите са успели да спасят от опасната хватка на морето едно от момчетата от групата, но момичето е потънало и към момента продължава издирването му. "От "Златни пясъци" до "Аспарухово" днес вълнението е огромно. Изпратихме две линейки в подкрепление към курортите, четирима младежи спасявахме днес и на Южен плаж, Слава Богу там всичко приключи благополучно", коментира още д-р Иванов. В момента полицаи са на плажа, очаква се всеки момент да пристигне и майката на момичето, изчезнало сред вълните. Потърсено е съдействието и на водолази, все още не е ясно дали ще се включат в издирванет