Заседанието на парламента започна с декларация от „Има такъв народ", които заявиха, че Бойко Рашков се е срещал като министър на вътрешните работи с "доказани контрабандисти" и определиха това като "тежък позор" и "политически скандал". Декларацията беше прочетена от Станислав Балабанов от ИТН..

Той посочи, че вчера на заседание на комисията, която проверява всички факти и обстоятелства, свързани с Агенция „Митници", е станало ясно за "срастването на държавата с организирана престъпна група и наличието на мафия в България". Балабанов посочи, че Бойко Рашков се е срещал над 10 пъти с доказани контрабандисти и то не къде да е, а в Министерство на вътрешните работи. Това е позор, тежък политически скандал и доказателство за извършено престъпление, заяви той.

Междувременно от БСП поискаха оставката на Росен Желязков

„Искаме оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков, защото ограничава гласа на опозицията”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

„Вчера издаде заповед, в която председателят на НС нарежда пресконференции, брифинги и кръгли маси с журналисти да се провеждат само по мотивирано предложение на председателя на парламентарната група или комисия. Това е заради случая „Боташ”. ГЕРБ иска да прикрие корупционните си практики”, посочи Нинова. По думите ѝ „такова чудо не се е случвало в парламентарната история на България”.