84 училища в област Пловдив получиха уникално образователно помагало – пъстра карта на България с 500 цветни илюстрации, представящи богатствата на страната ни. Инициативата „Обичай Родината" е реализирана от „Сдружение Азбукари" с подкрепата на онлайн магазин. В рамките на проекта 3500 пъстри карти ще намерят своя дом в повече от 1000 училища в 28-те области на България.

Проектът „Обичай Родината" има за цел да подбуди у учениците в началната фаза на обучениежеланието занови знания за родината. Повече от 250 карти ще бъдат поставени в учебните кабинети в Пловдив, Асеновград, Карлово, Първомай, Брезово, Калофер, Клисура, Кричим, Перущица, Сопот, Стамболийски, Раковски и Съединение, като тяхното основнопредназначение е да се насърчи любознателността на децата чрез модерен образователен подход.

Всички цветни рисунки в картата са създадени от художничката Гергана Донева . Тя представя забележителностите на България по достъпен за възприятията на децата начин с богатство от шарени и интригуващи изображения с легенда към всяка илюстрация.

TrafficNews.bg