Икономистът Милен Керемедчив, който е и бивш зам. министър на икономиката у нас, е с положителен резултат за коронавирус. Правенето на тест и резултатът му костват доста нерви, като той оценя ситуацията у нас като пълен хаос.

Керемедчиев се почувствал зле сутрина на 2 юли. Тъй като личният му лекар отсъствал и затова той отишъл направо в Пирогово, от там обаче го пренасочили към ВМА. Последвали няколко часа обикаляне, след които приели мъжа в Инфекциозното отделение за преглед и тест.

Взели му проба и му казали, че при положителен резултат ще му се обадят, а междувременно да се прибира вкъщи.

„Аз обаче си направих втори тест в частна лаборатория. Той излезе в неделя сутринта – позитивен. Съответно предприех всичко необходимо и се изолирах от близките и семейството си. Минаха 28 часа, никой не ми се обади от ВМА и аз започнах да търся контакти с тях, едва на петия опит успях да се свържа с дежурния лекар, който ми каза, че съм позитивен. Не е ясно, обаче защо никой не ми се е обадил“, каза Керемедчиев пред Нова телевизия.

Пробите на семейството му са отрицателни, а икономистът към момента се чувства добре. Имал е лека температура в началото и липса на обоняние.