Залезът на слънцето и липсата на светлина не попречиха на десетките пловдивчани и гости на града да танцуват на площад "Централен" повече от два часа. Стотици се хванаха за ръце и извика огромно хоро в сърцето на Пловдив.

По време на забавата музиката спря, но тъпан продължи да озвучава пространството пред Военния клуб. Хората не се отказаха и продъжиха с танците около тъпанджията.

По-голямата част от включилите се в хорото носеха тениски с надписи от двете им страна. Отпред бе изписано „Мамо, прости ми, аз съм престъпник - играя хора в центъра на Пловдив”, а на гърбовете имаше надпис „Не съжалявам и ще продължавам”. Този надпис е провокирана от случката миналата седмица. Тогава танците на площада бяха без разрешение на Общината и десетки полицаи пристигнаха, за да прекратят мероприятието.

Тази седмица обаче администрацията в Пловдив даде своето „Да” хората да танцуват в центъра.

Ето атмосфера от мястото и коментари на хората във видеото на ТРАФИК ТВ: 


 

Ето и ВИДЕО от живото излъчване на събитието: 

Този следобед от Община Пловдив дойде официално съобщение, че инициативата в подкрепа на българските традиции и фолклор „Хора за хората” днес, 25 септември 2016 г., е разрешена да се проведе на площад „Централен” пред Военния клуб от 18 до 20 часа. Това са уточнили заместник-кметът по обществен ред Георги Маринов и Гергана Никленова – един от организаторите, от чието име е постъпило уведомлението до Община Пловдив.

По същото време в Цар-Симеоновата градина ще се проведе концерт с участието на Биг Бенд – Пловдив и Арт Войс център като част от Програмата на Празниците на Стария град и закриване на дългия събитиен уикенд в града под тепетата, който е в програмата на Есенен салон на изкуствата. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg