Нов хит сред младите набира скорост с всеки изминал ден!
Хапче с логото на „Супермен“ заля пазара и увеличава броя на наркозависимите у нас.

Статистиките за изминалите години показват следното: 

Според доклад на Националния фокусен център за наркотици и наркомании близо 20 000 от българските ученици  от 9 до 12 клас са приемали наркотично вещество поне веднъж в живота си. 

От тези ученици - 30 % са на възраст между 15 и 16 години, а според данните, 72 000 от студентите у нас са опитвали дрога.
Въпреки всичко, България е в средата на европейската статистика за употреба на наркотици. 

Какво обаче трябва да знаем за наркотика, известен още като „Супермен“?

Не само, че е хит сред младите подрастващи, но е и лесно достъпен. Това съобщи създателят на терапевтичната общност “Ново начало” Желяз Андреев в ефира на ТВ7.

Децата се разбират помежду си с парола от типа „Хайде да се видим за 50 лв.“. Цената на наркотика е доста ниска, за 20 лева трима човека могат да  се „вдигнат”. 

Хапчето е опасно и води до смъртни случаи - само за 2014  са регистрирани шест такива след употребата на тази таблетка.

Опасното хапче има халюциногенни свойства, които са по-мощни от тези на екстазито и са по-токсични. Ефектът му трае около 4-5 часа, но може да наруши химичното равновесие на централната нервна система, да предизвика контракции на мускулите и да увеличи телесната температура.

Това са само част от страничните ефекти на „Супермен“- хапчето. В десетки случаи – организмът не издържа и то води до смърт.

TrafficNews.bg