До два месеца ще започнат големите ремонти в Пловдив, те ще бъдат стартирани или с цялостната реконструкция на „Васил Априлов” или „Руски”.

Ако всичко е нормално с обществената поръчки на „Васил Априлов”, ремонтът му може започне още в края на август. Парите са осигурени от държавата, но ако има обжалване на процедурата ремонтът може да се отложи. Ако това се случи, първият голям ремонтиран булевард в центъра на града ще бъде „Руски”. Той ще бъде оправен с парите от 30-милионния заем. Другата седмица трябва да бъдат пуснати процедурите по ЗОП, които са 45 дни. Обжалванията също са по-кратки. Така до 2 месеца може да стартира работата по „Руски”.

Със сигурност обаче „Руски” и „Васил Априлов” няма да бъдат ремонтирани паралелно. След като бъде завършен напълно първият булевард ще започне другият.

„Коматевско шосе” ще бъде сред първите два булеварда, които ще се ремонтират с парите от Европейската банка. Той ще бъде започнат до 2 месеца, а хората живеещи там ще трябва да се прибират през пътя до Овощарския институт.

Другите два булеварда, които ще бъдат направени със заема са „6 септември” и „Северен”.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg